Mudanya'da yetişen enginarın yarım asır öncesine kadar İstanbul’da meşhur olduğunu ifade eden Fazlı Aydoğan, İstanbulluların özellikle lezzetli olmasının yanı sıra kılçık bulunmaması nedeniyle Mudanya enginarının tercih edildiğini söyledi. Yörede tekrar enginar yetiştiriciliğini özendirmek ve teşvik etmek amacıyla da yoğun çalışmalar yapacaklarını kaydeden Aydoğan, bu ürünün daha iyi tanıtımının yapılabilmesi ve ilçeye özgü sahiplenilmesi için marka patent imkânlarının da araştırılacağını söyledi.
Daha sonra Birlik Denetleme Kurulu Başkanı İbrahim Turan’ın bahçesinde yetiştirdiği ürünlerden yapılan zeytinyağlı enginar yemeği ile enginarlı pilav katılımcılara ikram edildi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder